Sivut

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Luonto kukoistaa vihreänä

Kesä alussa ja luonto vehreimmillään. Sateet ja lämpimät kelit ovat saaneet kasvit kasvamaan ja kukoistamaan. Vihreä värikin tuntuu nyt syvemmältä ja kirkkaammalta kuin aiemmin - pakko olla pelkkää harhaa ja tottumattomuutta talven jälkeen. Seuraavassa siis muutamia kuvia elävästä vihreästä väristä - nautitaan tästä niin pitkään kuin tätä riittää.

Koivu kaikessa vihreydessään vasten pilvetöntä taivasta. Kuvattu Canon 5D Mark II, Canon EF-70-200 f/2.8 II IS USM + Hoya CIR-POLAR filtteri. Sininen tuo vihreän vielä paremmin esille kuin vihreä yksinään. Polarisoivalla filtterillä taivaan sini tuli entistä syvemmin läpi ja tummensi myös lehtien väriä. Käytin samaa yhdistelmää myös muissa alla olevissa kuvissa.

Vihreä yhdessä ruskean taustan kanssa ei näytä yhtä radikaalilta kuin sinistä vasten. Kuva näyttää tumman taustansa kanssa rauhalliselta ja levolliselta. Tämä kuva pääsee yhtenä omaan taustakuva valikoimaan rauhoittamaan stressaavia työpäiviä...

Samaa teemaa jatkaen. Mielenkiintoisen ja tasapainoisen kuvan saanti yo. kaltaisessa tilanteessa tuntui enemmän onnenkauppaa kuin osaamista. Nenä kiinni turpeessa kiertäen löysin tämän paikan ja siihenkin valo sattui sopivasti osittain pilvien välistä lyhyen aikaa - taustakuva galleriaan pääsee tämäkin.

Vihreä mustalla taustalla yhdessä varjojen kanssa tuo lehtien pinnan selvemmin näkyviin. Lehdet olivat suorassa auringonpaisteessa kun maa ja tausta hieman varjossa. Valoitusajalla sain korostettua lehdet irti taustasta muutaman yrityksen jälkeen.

Vihreää vettä.... Peilityyni järvi vasten vihreää metsää näyttää hienolta sopivassa valossa. Pilvillä ja auringonpaisteen suunnalla oli luonnollisesti iso vaikutus näkymään. Tässä valo osui sopivasti oikealta rantapenkereeseen ja osittain puihin.

Hienoinenkin tuulenhenkeäys puhaltaa järven vihreän pois ja korvaa valkealla tai kuten tässä virtaava vesi tuo taivaan sinen veden väriin.

Laskevassa auringossa hehkuva risuaita, muuten varjoisessa metsässä näytti hienolta. Kuvasta saa osviittaa tunnelmasta joka paikassa vallitsi sen lyhyen hetken jonka aurinko paistoi pilvien väliltä tähän hämyiseen paikkaan.

Lehtien vihreä väri yhdessä auringon ja varjojen kanssa luo hienon kuvan vasten puhkipalanutta vedenpintaa.

Aurinko paistaessa lehtien läpi näkymä putken läpi oli todella hieno. Lehtien lepattaessa vienossa tuulessa näytti kuin koko näkymä olisi kiehunut. En onnistunut valokuvaamaan samaa useammista yrityksistä huolimatta, mutta tästäkin kuvasta tulee vielä hieno tausta johonkin esitykseen tai muuhun vastaavan käyttöön.

'
Lehtien keskelle jäi vahingossa hieno aukko auringonsäteille. Lehtien kärjet muodostavat melkein kuin tähtäysristikon auringonvalolle puskea läpi kohti katsojaansa.

Lehdet ovat vielä tässä vaiheessa kesää pääosin kokonaisia ja ehjiä. Vain joissain harvoissa näkyi toukkien syömiä jälkiä. Läpikuultavat lehdet näyttivät kerrassaa hienoilta yhdessä varjojen ja pilvisen taivaan kanssa. Sain muutaman muunkin hieno kuvan lehdistä jotka säästän vielä muuhun käyttöön.


Nämä kuvat on otettu kaikki hyvin läheltä toisiaan - siis kartalla. Hiljetyminen ja näkymästä nauttiminen muutenkin kuin kuvaamalla rauhoittaa - jos et ole jo huomannut samaa niin suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti