Sivut

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Canon S95 kokemuksia II

Canon S95 pokkari ei pärjää järkkärilleni Canon 5D II:lle kuvanlaadussa, säädöissä ja putkissa, mutta voittaa muutamassa muussa ominaisuudessa.

Canon S95:een on painoonsa ja kokoonsa nähden pakattu huomattava määrä huipputekniikkaa. S95:ssä on IS, eli kuvanvakautus joka on uudempaa mallia kuin edellisen S90:n. Muilta osin kamerat ovat kuulemma aika lähellä toisiaan, en tosin ole itse S90:stä koskaan käyttänyt.

Canon S95
Helppokäyttöisyys ja monipuolisuus: Canon S95:ssä kuten pokkareissa yleensäkin kaikki kulkee mukana, lisälaitteita ei tarvitse kantaa mukana. S95:n integroitu salama ei ole kummoinen, mutta missäpä pokkarissa se olisi?

Canon S95
S95:n objektiivissa riittää valovoimaa. Laajassa päässä f/2.0 ja telepäässä f/4.9. Laajanpään f/2.0 on uskomaton ja f/4.9 telepäässäkin ihan kohtuullinen kun muistaa että puhutaan pokkarista. ISO arvoja S95:ssä on tarpeettoman korkeisiin arvoihin asti.

Canon S95:n näyttö & liveview
Canon S95:n taustanäyttö on selkeä, isokokoinen, säädöt ovat loogiset ja käyttö helppoa. Tiedot jotka normaalisti löytyy järkkärin etsimestä on nyt selkeästi S95:n takanäytössä M-manuaalimodessa. Kun säädät manuaalimodessa vaikka valotusaikaa, aukoa, valkotasapainoa näet takanäytöstä miltä kuva tulee näyttämään - WYSIWYG.

Canon S95 näyttö ja kuvan esikatselu
Kuvan ottamisen jälkeen otetusta kuvasta suurennetaan oikeaan alakulmaan keskeltä pienempi neliöllä rajattu osa, näin kuvan tarkkuuden tarkistaminen on helppoa eikä plus/miinus nappien painamisia tarvita kuvan tarkkuuden tarkistamiseen - ei silti että S95:n IS:n kanssa olisikaan paljon pelkoa kuvan epäonnistumisesta, ainakaan sen tarkkuuden suhteen.

Canon S95 näyttö ja DISP. napin tuomat lisätiedot
DISP. napista saat vielä lisää tietoa takanäyttöön ja ristikon jolla vaikka kuvan asetteluun saa lisäapuja. Omasta mielestäni tuossa alkaa olla jo liikaa tietoa, mutta jollekin toiselle noista voi tietysti olla apuakin.

Canon DCC-1450 SOFT CASE
Canon DCC-1450 SOFT CASE on täydellinen kotelo S95:lle. Hinnaltaa kotelo ei ehkä ole halvin, mutta S95 menee koteloon kuin tehtynä. Laukkua ei kiinnitetä kameraan joten kameran saa pois kotelosta nopeasti, vaikka laukku olisi vyöllä.

Canon DCC-1450 SOFT CASE
DCC-1450 SOFT CASE laukun läppä käännetään kameran etuosan päälle ja se napsahtaa kiinni magneetilla laukun alaosaan. Magneetti ei kulu tai rispaannu, joten laukkua ei tarvi vaihtaa ainakaan näiden ongelmien vuoksi.

Canon DCC-1450 SOFT CASE
Sivukuvasta näkyy  kuinka laukku suojaa koko kameran ja jättää riittävästi tilaa sivulle rannelenkin läpivientiä varten. Koska laukku kiertyy kameran ympärille se suojaa hyvin kameran herkkiä osia, kuten objektiivia.

Canon DCC-1450 SOFT CASE
DCC-1450 SOFT CASE kotelo ei juuri lisää S95:lle kokoa, eikä kamera itsessäänkään ole kovin iso. Ihan keveimmän kesätakin taskuun kamera ei välttämättä mene, mutta koko on hyvin linjassa ominaisuuksien kanssa.


Kuvassa on 77mm:n linssisuojus kotelon päällä tuomassa jonkinmoista vertailupistettä kameran koolle. Painoa en ole punninnut, mutta grammaviilaajille nämäkin tiedot varmasti netistä löytyvät. Canon S95 ei ole kevein, eikä raskain, vaikka tuntuu mukavan tukevalta ja kestävältä.


All in all, Canon S95 DCC-1450 SOFT CASE:lla on varsin pätevä paketti ja ehdottomasti paras pokkari mitä olen käyttänyt. Harvemmin omia hankintojaan kehtaa haukkua, mutta tämä tuntuu edelleen nappihankinnalta.

Canon S95:n RAW tuesta ja sen tuomista eduista myöhemmin lisää. Samoin jo aiemmin lupaamani shoot-out Canon 5D II:n ja Canon S95:n välillä on työnalla. Videosta ja muista lisäominaisuuksistakin myös lisätietoa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti