Sivut

lauantai 13. marraskuuta 2010

Kalustohankintoja - Kata 3N1-33 Sling

Hankin 20 vuotta vanhan olkalaukun korvaajaksi Katan 3N1-33 Sling-repun. Kalustoa on kertyny sen verta ettei ihan kaikki enää mahtunu vanhaan olkalaukkuun joka tehty rungolle + kahdelle objektiiville.

No pari nopeeta huomiota repusta. Oma kalusto 5D II, 28/1.8, 50/1.8, 85/1.8, 100/1.8, EX 580 + muuta sälää mahtuu reppuun nätisti. 15" läppäriä en ole vielä päässy kokeileen miten mahtuu reppuun.

Miinuksia; jo tuollakin kalustolla reppu tuntuu takapainoiselta - ei kuitenkaan mikään mahdoton. Toimiva kantosysteemi kompensoi miinusta. Takapainosuus johtuu siitä että läppäritasku lisää "tyhjää" tilaa selän ja repun "hyötykuorman" väliin joten ilman läppäriä kaikki painavammat kamat on melkosen kaukana selästä.

Plussia; reppu on rungoltaan jäykkä eikä mikään rimpula säkki, pitää siis muotonsa hyvin. Reppu pysyy myös kuormattunakin pystyssä lattialla ilman ongelmia ja pehmusteet näyttää semmoisilta että ne oikeasti suojaa kamoja. Repun päällä oleva kantokahva on riittävän kokonen ja jämerä joten laukkua siirtelee siitä mielellään. Taskuja erinäiselle pikkusälälle on mun tarpeisiin ihan riittävästi ja ylhäällä oleva isompi taskuosio on iso - mulla tuo osio menee sekalaisen romun säilytykseen. Mahdollisuus kahden kantohihnan tai yhden käyttöön on myös oikeasti kätevä.

Muuta; olkahihnat on hyvin topatut, mutta ei kovin leveät. Täyteen lastattuna olisi toivonut vielä lisää leveyttä.

Kokonaisuutena ainakin vielä näyttää ihan siedettävältä. Tuon isompaa en taatusti haluaisi kantaa normi reissuilla ja tuon pienempään ei omat vermeet mahtuisi. Jos vielä isompaa tarvisin niin kyllä tavarat menee oikeaan rinkkaan jonne mahtuu sitten reissussa tarvittavat muutkin tavarat.

Tarpeita on tietysti erilaisia, mutta mulle toi nyt tuntuu olevan se toimiva kompromissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti