Sivut

lauantai 6. marraskuuta 2010

Yökuvausta - Arktikum


Arktikum näyttää hienolta yövalaistuksessa. Tässä korostetun kellertävässä valaistuksessa, puolen sekunnin valoitusjalla. Kuva otettu Ounasjoen vastarannalta, 4-tien sillan vierestä 85/1.8:lla. 85mm on hieno linssi ja toimii hienosti, ei ehkä tässä tuo parhaita puoliaan esiin, mutta hieno lisäys 50mm:n rinnalle.


Etuovi iltavalaistuksessa, kuvattu 28/1.8:lla ja tietysti jalustalta. Muistaakseni tämä nimenomainen kuva on otettu portaiden alimmalta tasolta joten kuva on jokseenkin kohdillaan. Tiedä siitä mitä mieltä muut on, mutta jostain syystä tämä kellertävä valaistus näyttää minusta erityisen hienolta. Otin kuvia monesta muustakin kulmasta, mutta en saanut mielestäni hyvältä näyttäviä kuvia oikein muista suunnista.

28/1.8 on 50mm:een toimiva lisäys laajempaan suuntaan. Olen erittäin tyytyväinen tämän hankintaan. Käytetty tai ei niin ottaa hienoja kuvia.


Joen puoleinen pääty Arktikumin "lasikaapista". Yritin hakea kohtaa jossa heijastumat osuvat hyvin ikkunoihin ja kyllä noi kohtuullisesti kohdallen osuivatkin. Jotenkin perspektiivi häiritsee ja näyttää kuin kuva olisi kellallaan oikealle vaikka oikeasti kuva onkin suorassa. Mietin että korjaanko tarkoituksella yli vasemmalle, jotta näyttää paremmalta, mutta päätin kuitenkin jättää tuon noin.

Otin tästä kulmasta varsin monta kuvaa, varmaan parisenkymmentä, lyhyellä ja pitkällä valoitusajalla ja useammalla valkotasapainosäädöllä - kokonaisuutenaan kait noin 100 kuvaa. Tässäkin tuo kellertävä kuva vei lopulta pisteet. Hieno kuva ja meni itselle taustakuvaksi työkoneeseen.


Tässä tuli hieman liioiteltua valotusajan kanssa ja osa kuvasta paloi puhki. En heti huomannut, joten meni roskiin ne paremmat kuvat ja tämä jäi. No hieno tämäkin ja jossain vaiheessa menee tämäkin taustakuvaksi - ehkä tosin odotan että tulee lunta ja nuo ikävät kannet peittyy lumeen ja kuvasta tulee vielä parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti