Sivut

maanantai 22. marraskuuta 2010

Santapark - yökuvia

Rovaniemen Joulumaa valmistautuu sesonkiin ja kävin illalla turistien jo lähdettyä kuvaamassa muutamia kuvia joltain keskeisiltä paikoilta. Paikka on yllättävän kuvauksellinen ja mm. keskusaukiolla soinut joulumusiikki vie tosiaan joulutunnelmaan - hieno paikka.
Käsittelin kaikki kuvat DxO:lla, jotta sain ne "oikea kulmaisiksi". Budjetti ei kestä Canonin erikoislinssien hankintaa ja DxO hoitaa homman kuitenkin varsin kohtuullisesti.

Tämä kuva ns. Joulupunkinmaan keskusaukiolta onnistui mielestäni hyvin.Keskellä näkyvä lamppupylväs hyppää hieman silmille ja kirkaasti valaistu katto ärsyttää, mutta nekin huomioiden olen tyytyväinen. Olisi pitänyt photoshoppailla parista eri valoituksilla olleesta kuvasta yksi yhdistelty ja täydellinen versio, mutta ei ole photaria vielä joten...

Ilma oli hieman sumuinen joten kuvaa ei ole siltä osin käsitelty vaan se on as-is DxO kulmakorjausta lukuunottamatta. Kuvan "sormusten herra" lookki yllätti ja kiinnitin siihen huomiota vasta purkaessani kuvia koneelle. Tuli otettua samalta aukiolta useita muitekin kuvia, osa onnistui, osa taas ei. Tuntuu että tuolla pitää käydä vielä toisenkin kerran, kuvaamassa ne kuvakulmat jotka ei ihan onnistuneet.
Joulumaassa kannattaa muutenkin pysähtyä, paikka on nyt monen vuoden kehittämisen jälkeen oikeasti näkemisen arvoinen ja hinnoiltaankin matkamuistomyymälät on aika järkevällä tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti